Državni tajnik Milas primio predstavnike Hrvata iz Crne Gore

U Zagrebu je održan sastanak s ministricom bez portfelja u Vladi Crne Gore, ujedno i predsjednicom Hrvatske građanske inicijative Marijom Vučinović i Zvonkom Dekovićem, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske održao je 16. studenog sastanak s ministricom bez portfelja u Vladi Crne Gore, ujedno i predsjednicom Hrvatske građanske inicijative Marijom Vučinović i Zvonkom Dekovićem, predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.
Ministrica Vučinović i predsjednik Deković izvijestili su državnog tajnika o brojnim aktualnostima u hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, istaknuvši kao jednu od značajnijih - znanstveno-stručni skup „Demografske promjene i kulturna baština Hrvata Boke kotorske“ koji se održao u listopadu na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu te u Boki kotorskoj, Tivtu i Kotoru. Državni tajnik Milas pozdravio je ovu inicijativu naglasivši kako ovakvi skupovi osnažuju hrvatsku manjinsku zajednicu i djeluju na očuvanje kulturne baštine i zahvalio gostima iz Crne Gore na svemu što čine za Hrvate u Crnoj Gori. Središnji će državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i dalje davati snažnu potporu svim aktivnostima koje vode očuvanju i razvijanju hrvatskoga identiteta naših sunarodnjaka koji žive u Crnoj Gori, kazao je Milas.
(www.hrvatiizvanrh.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.