Oproštaj od o. Mirka Šarića

Da je rad o. Mirka s mladima ostavio zapaženi trag svjedočili su brojni svojom prisutnošću na misnom slavlju i ispraćaju na augsburškom groblju Hermannstraße’

Misa zadušnica za hrvatskog dominikanca o. Mirka Šarića održana je 17. studenog u crkvi Heilig Kreuz u Augsburgu. Posljednja dva desetljeća svoga života o. Mirko je ponajviše pastoralno djelovao upravo kao ispovjednik u toj dominikanskoj crkvi.
Rođen je 5. rujna 1939. u Orahovlju. Pohađao je dominikansku gimnaziju u Bolu na Braču, a nakon položena ispita zrelosti i odsluženja vojnog roka položio je prve zavjete u Redu propovjednika 1964. godine. Filozofiju i teologiju je studirao u Dubrovniku, Zagrebu i Le Saulchoir, da bi 1969. bio zaređen za svećenika u Parizu.
Nakon kratkog intermezza pastoralnog rada u HKM Hamburg već 1974. godine dolazi na jug Njemačke. Bio je dušobrižnik studenata u Regensburgu, a od 1983. godine je član dominikanske samostanske zajednice u Augsburgu. Između ostalog, pastoralno djeluje u crkvi Heilig Kreuzi u župi St. Georg u Augsburgu. O. Mirko je preminuo u dominikanskom samostanu u Augsburgu 13. studenog 2017.
Da je njegov rad s mladima ostavio zapaženi trag svjedočili su brojni svojom prisutnošću na misnom slavlju i ispraćaju na augsburškom groblju Hermannstraße’.
(www.croexpress.eu)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.