Hrvati na Festivalu hrane u Perthu

Hrvatsku je u kulturnom dijelu programa predstavila klapa Hrvatske folklorne grupe Zagreb iz Wollongonga

Hrvatska se uspješno 19. studenoga predstavila na festivalu hrane World of Food Festival 2017 u Perthu u organizaciji Konzularnog zbora Zapadne Australije. Već tradicionalno, svake godine Konzularni zbor Zapadne Australije u studenome organizira ovaj festival hrane u prestižnim vrtovima zgrade Vlade Zapadne Australije. Ove godine je na festivalu sudjelovalo gotovo 30 zemalja.
Uz prezentaciju nacionalnih kuhinja, ovaj festival je popraćen i kulturnim predstavljanjem zemalja sudionica. Hrvatsku je u kulturnom dijelu programa predstavila klapa Hrvatske folklorne grupe Zagreb koja je dočarala ugođaj sa gotovo svih prostora Lijepe Naše.
Hrvatski konzulat u Perthu je u suorganizaciji s Hrvatskim međudruštvenim vijećem kojeg čine 4 hrvatske udruge i to: WA Croatian Community Centre Inc., Fremantle, Stirling Adriatic Centre Inc., Stirling, Croatian House Gwelup Inc., Gwelup i Croatian Association Jedinstvo Inc., Herne Hill ove je godine iznimno uspješno predstavio hrvatsku kuhinju.
Članovi ovih zajednica pripremili su i uredili dva štanda s delicijama iz svojih kuhinja, slanim i slatkim, a posebnu pozornost su izazvali Podravkini proizvodi koje je Konzulat RH u Perthu priskrbio zahvaljujući Podravkinom predstavništvu. Sve štandove je obišla i guvernerka Zapadne Australije Kerry Sanderson, a konzul RH u Perthu Zoran Šangut je tijekom festivala dijelio darove nazočnim šefovima konzularnih ureda u Zapadnoj Australiji.
(au.mvep.hr)

  

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.