Hrvatska na Božićnom sajmu u Slovačkoj

Na „hrvatskom stolu“ Veleposlanstva RH promovirane su naše renomirane tvrtke, a prigodnim suvenirima bila je zastupljena i HTZ. Domaća gastronomija prezentirana je s tradicionalnim, božićnim kolačima

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici sudjelovalo je na tradicionalnom 26. Božićnom humanitarnom sajmu koji je održan u nedjelju, 26. studenoga u prostoru stare tržnice u centru Bratislave. Sajam tradicionalno organizira Međunarodni klub žena Bratislava (IWCB), a stalni pokrovitelj događaja je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova SR. Sajam je ove godine svečano otvorio državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Ivan Korčok.
Božićni sajam je popularni događaj u slovačkom glavnom gradu kojim počinju adventske božićne svečanosti te ga posjećuju tisuće građana SR. Na ovogodišnjem božićnom sajmu kulturu, kuhinju te gospodarstvo svojih zemalja predstavilo je 30-ak veleposlanstava, a sva prikupljena financijska sredstva IWCB dodijeli će slovačkim humanitarnim organizacijama.
Na „hrvatskom stolu“ Veleposlanstva RH promovirane su hrvatske renomirane tvrtke: Atlantic Trade, Franck, Kraš i Podravka koje su donirale svoje proizvode u dobrotvornu svrhu. Također, prigodnim suvenirima bila je zastupljena i Hrvatska turistička zajednica, koja je na taj način promovirala Hrvatsku kao turističku destinaciju za slovačke građane. Gastronomija Hrvatske prezentirana je s tradicionalnim, domaćim, božićnim kolačima.
(sk.mvep.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.