U Clevelandu preminuo vlč. Mirko Hladni

Hladni je pastoralno služio hrvatskim katolicima, najprije kao župni vikar od 1984., a potom kao župnik od 1987. pa sve do 3. studenoga ove godine kada je zbog teške bolesti umirovljen

Vlč. Mirko Hladni, umirovljeni svećenik Biskupije Cleveland i donedavni župnik Hrvatske katoličke župe sv. Pavla u Clevelandu, nakon duge i teške bolesti preminuo je u petak, 1. prosinca u večernjim satima u 75. godini života i 47. godini svećeništva.
Vlč. Hladni rođen je 1943. u Irigu u Srijemu. Teologiju je studirao u Đakovu i Rimu te postigao magisterije iz teologije i crkvenoga prava. Za svećenika Beogradske nadbiskupije zaređen je u Rimu 1971. U Beogradskoj nadbiskupiji vršio je službe tajnika Nadbiskupije i župnika u Boru, Zaječaru i Nišu. Nakon kratkoga boravka u Rijeci došao je u Cleveland, gdje je pastoralno služio hrvatskim katolicima, najprije kao župni vikar od 1984., a potom kao župnik od 1987. pa sve do 3. studenoga ove godine kada je zbog teške bolesti umirovljen.
Oproštaj s pokojnim župnikom Hladnim započinje u srijedu, 6. prosinca u 15 sati kada će molitvu Večernje u župnoj crkvi Sv. Pavla u zajedništvu s prisutnim svećenicima predvoditi mons. Nelson Perez, biskup Clevelanda. Pokojnikovo tijelo toga će dana biti izloženo do 20 sati, a sprovodni obredi započet će također u župnoj crkvi Sv. Pavla u četvrtak, 7. prosinca molitvenim bdijenjem u 9.30 te se nastaviti sprovodnom misom u 11 sati, koju će također predvoditi biskup Perez, a završit će obredom pokopa na groblju "All Souls" u Clevelandu.
Hrvatsku katoličku župu sv. Pavla u Clevelandu od 3. studenoga ove godine kao upravitelj vodi vlč. Zvonko Blaško.
(IKA)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.