Predsjednica u Bostonu uručila odličje Soljačiću

Predsjednica je posjetila i Tehnološki Institut Massachusettsa (poznatiji kao MIT) gdje je uručila odlikovanja poznatom hrvatsko-američkom znanstveniku Marinu Soljačiću

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju, 3. studenoga je stigla u Boston u kojem počinje radni posjet Sjedinjenim Američkim Državama, piše HRT.
Odmah po dolasku u Boston sastala se s članovima zaklade New England Friends of Croatia, klubu koji je osnovan prije 25 godina i okuplja Hrvate i prijatelje Hrvatske u Bostonu.
Predsjednica je posjetila i Tehnološki Institut Massachusettsa (poznatiji kao MIT) gdje je uručila odlikovanja poznatom hrvatsko-američkom znanstveniku Marinu Soljačiću.
Ponedjeljak je u cijelosti bio posvećen susretima s akademskom zajednicom i razgovorima s čelnim ljudima vodećih sveučilišta u Bostonu, u sklopu čega je na Sveučilištu Tufts Grabar Kitarović održala i predavanje o hrvatskoj vanjskoj politici.
U utorak, 5. studenoga će se Grabar Kitarović u New Yorku sastati s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom, dok će u srijedu govoriti na sjednici Vijeća sigurnosti o radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.
(https://www.jutarnji.hr/)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.