Dobrotvorni božićni sajam u Bukureštu

U svečanom defileu prilikom otvaranja sajma, posjetitelji su imali priliku upoznati se s glavnim elementima narodne nošnje Hrvata iz Karaševa

U organizaciji Međunarodne udruge žena (IWA) u Bukureštu je u izložbenom paviljonu sajamskog prostora ROMEXPO 10. prosinca održan dobrotvorni božićni sajam. Ova humanitarna priredba održava se već dvadeset sedmi puta zaredom s ovogodišnjim rekordnim brojem zemalja sudionica, njih 51.
Tijekom jednodnevnog sajma zemlje sudionice putem svojih diplomatskih predstavništava u Bukureštu, imaju priliku predstaviti svoju karakterističnu gastro-etno-eno ponudu uz prigodne cijene, a prikupljena sredstva namijenjena su najpotrebitijima u Rumunjskoj.
I ove godine, Hrvatsko veleposlanstvo u Bukureštu privuklo je brojne posjetitelje predstavljanjem proizvoda Podravke i Kraša, vode Jana, a poseban interes iskazan je za promidžbeni materijal Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Zagreba kao i tombolu koju je organizirao hrvatski štand u suradnji s nastupom Estonije.
U svečanom defileu prilikom otvaranja sajma, posjetitelji su imali priliku upoznati se s glavnim elementima narodne nošnje Hrvata iz Karaševa.
Koordinator hrvatskog nastupa na IWA Božićnom sajmu i predstavnica Hrvatske u Organizacijskom odboru IWA bila je veleposlanikova supruga Merica Vidiš.
(ro.mvep.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.