Kontesa Nera – priča o Hrvatskoj u Ženevi, Dullikenu i Zürichu

Prezentacija priče održana u Ženevi, Dullikenu (Solothurn) te Zürichu, a drugi dio planiran je za početak ožujka 2018. u Ženevi i Londonu

Priča o kontesi Neri je priča o Hrvatskoj kroz povijest. Prezentacija, uz povijesne kostime, održana je 7. prosinca u Ženevi, 8. prosinca u Dullikenu (Solothurn) te 9. prosinca 2017. u Zürichu (na božićnoj zabavi TS Alkari), a drugi dio planiran je za početak ožujka 2018. u Ženevi i Londonu, uz podršku Kravat pukovnije.
Revija će biti pokazana i na proslavi FOHS-a u Wangen an der Aare 10. veljače 2018. godine. Ideju i tekst za ovu prezentaciju ponudio je Zlatko Šešet iz Wallisa, uz pomoć Mire Prakatur iz Londona te Mihaele Marković, mlade dizajnerice koja djeluje na relaciji Zagreb – Milano. Po njenim skicama i prototipovima njene kreacije realizira skupina žena iz Uskoplja (BiH) te se tako pomaže njihovoj borbi za ostanak i djelovanju.
Pletene modele ove mlade dizajnerice iz Zagreba nosili su modeli-amateri, mahom članice HKUD Zlatni vez iz Solothurna. One su modnu večer oplemenile i s nekoliko tradicijskih napjeva, a dvoje najmlađih članova oduševilo je nazočne linđom.

Fotogalerija


Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.