Izložba kalendara i predstavljanje Hrvatskog kalendara 2018. u Poganu

Glavna i odgovorna urednica Medijskog centra Croatica Branka Pavić Blažetin je otvorila izložbu i govorila o povijesti kalendarskog štiva i njegovu značaju za Hrvate u Mađarskoj, uz predstavljanje ovogodišnjeg Hrvatskog kalendara

Hrvati u Mađarskoj imaju dugi neprekinuti kontinuitet izlaženja godišnjaka koji je izlazio pod imenima, od 1945. godine, Naš kalendar, Narodni kalendar. Prvi Hrvatski kalendar u Mađarskoj izašao je za godinu 1992. Ovogodišnji Hrvatski kalendar 2018. u nakladi Croatica Nonprofit Kft.-a, uredila ga je Branka Pavić Blažetin uz uređivački odbor što ga čine Stipan Balatinac, Bernadeta Blažetin,Timea Horvat i Kristina Goher. Godišnjak na 240 stranica u boji donosi niz napisa i mnoštvo fotografija iz života Hrvata u Mađarskoj, od Gradišća do Bačke.
U organizaciji Hrvatske samouprave Pogana na čelu s Milanom Szabóm i Mjesne samouprave Pogana na čelu s Agom Dragovac u Poganu je 13. prosinca otvorena izložba kalendara za Hrvate u Mađarskoj, iz ostavštine poganske obitelji Semeljac, od Drugog svjetskog rata naovamo s posebnim osvrtom na hrvatske kalendare.
Izložbu je otvorila i o povijesti kalendarskog štiva i njegovu značaju za Hrvate u Mađarskoj govorila je glavna i odgovorna urednica Medijskog centra Croatica Branka Pavić Blažetin, uz predstavljanje Hrvatskog kalendara 2018.
Predstavljanje i otvaranje izložbe popratio je nastupom i Pjevački zbor Snaše iz Pogana.
(BPB / Hrvatski glasnik / MCC)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.