Proslava Sv. Nikole u Skopju

Recitacijama o Svetome Nikoli, božićnim pjesmama, igrokazom i veselim scenskim izvedbama predstavili su se učenici HN u Skopju, a program je nastavljen nastupom mađioničara Georgija Gavrovskog Gogija, aktivista Zajednice Hrvata

Proslava blagdana Svetog Nikole održana je 15.prosinca u svečanoj dvorani škole „Dimitar Miladinov“ u Skopju. Doček zaštitnika djece u prepunoj dvorani priredila je Zajednica Hrvata, a predsjednik Ogranka Nenad Nemet otvorio je ovu lijepu tradicionalnu priredbu s ciljem okupljanja najmlađeg naraštaja Hrvata u Makedoniji.
Program je započeo obraćanjem don Davora Topića, a nazočne je pozdravio i profesor hrvatskoga jezika Josip Vujinović koji je s učenicima pripremio prigodni program.
Recitacijama o Svetome Nikoli, božićnim pjesmama, igrokazom i veselim scenskim izvedbama predstavili su se učenici HN u Skopju. Program je nastavljen nastupom mađioničara Georgija Gavrovskog Gogija, aktivista Zajednice Hrvata koji je djecu nasmijao do suza. Nakon predstave organizirana je podjela paketića i nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak i božićne pjesme.
Na svečanosti je bila prisutna i predstavnica VRH-a Ana Vučić, a projekt je financirao Državni ured za Hrvate izvan RH.

Tekst: Ljerka Toth Naumova; Fotografije: Nenad Nemet

  

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.