Žene u glazbi u Našicama, Zagrebu i Dubrovniku

Projekt Žene u glazbi kreće upravo u godini obilježavanja 95. godišnjice smrti Dore Pejačević, jedne od najistaknutijih hrvatskih skladateljica

Propitkujući ulogu skladateljica i izvođačica kroz povijest, dubrovačka pijanistica Ivana Jelača osmislila je projekt Žene u glazbi, koji kreće upravo u godini obilježavanja 95. godišnjice smrti Dore Pejačević, jedne od najistaknutijih hrvatskih skladateljica.
Koncerte Žene u glazbi izvest će violinistica Đana Kahriman i pijanistica Ivana Jelača u Našicama, Zagrebu i Dubrovniku, a na repertoaru se nalazi djela značajnih glazbenica i skladateljica: Marie Theresie von Paradis, Clare Schumann, Fanny Mendelssohn i Dore Pejačević.
Nakon koncerta u Našicama 16. siječnja u dvorani Glazbene škole Kontesa Dora te prije izvedbe u Saloči od zrcala u Dubrovniku krajem veljače, koncert Žene u glazbi održat će se u Zagrebu 19. siječnja s početkom u 19.30 sati u Hrvatskom povijesnom muzeju, odnosno u dvorani gornjogradske barokne palače Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch. Ulaz na koncert je slobodan.
Projekt realizira udruga Sve ostalo je glazba www.sveostalojeglazba.com u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, Zavičajnim muzejom Našice, Glazbenom školom Kontesa Dora i Hrvatskim povijesnim muzejom.
(Culturenet.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.