Zagrebački solisti gostuju u Versaillesu

Na koncertu Zagrebačkih solista i violončelista Marca Coppeya izvest će se tri virtuozna koncerta za violončelo – dva Koncerta za violončelo J. Haydna te Koncert za violončelo L. Boccherinija

Zagrebački solisti gostuju u dvorcu Versailles u najprestižnijem francuskom glazbenom ciklusu Château de Versailles Spectacles.
Krajem 18. stoljeća, violončelo se počinje izdvajati kao solistički koncerti. Upravo u tom vremenu skladani su neki od najpoznatijih koncerata za taj instrument. Na koncertu Zagrebačkih solista i violončelista Marca Coppeya, s kojim ansambl već dugi niz godina surađuje, izvest će se tri virtuozna koncerta za violončelo – dva Koncerta za violončelo J. Haydna te Koncert za violončelo L. Boccherinija. Na taj način, Zagrebački solisti odat će počast i svojim početcima uz glasovitog violončelista i utemeljitelja ansambla, Antonija Janigra.
Koncert će se održati u subotu, 3. veljače, s početkom u 20:30 sati u veličanstvenom Herkulovom salonu s programom: Luigi Boccherini (1743-1805), Koncert za violončelo u G-duru G480, Joseph Haydn (1732-1809),
Koncert za violončelo u C-duru Hob.VIIb.1, Koncert za violončelo u D-duru Hob.VIIb.2 i ’Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) Mala noćna muzika.
Zagrebački solisti: Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Val Bakrač, Mislav Pavlin, Davor Philips, Ivan Novinc, Hrvoje Philips, Lucija Brnadić, Smiljan Mrčela, Zlatko Rucner i Mario Ivelja.
(Culturenet.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.