Splitski gitaristi oduševili Luksemburg

Splićani prije nastupa u Bugarskoj 3. veljače nastupaju i na 5. međunarodnom festivalu komorne glazbe u španjolskom Torreperogilu

Otvarajući svoju malu europsku turneju, Splitski gitaristički kvartet održao je 31. siječnja koncert s djelima hrvatskih autora u Luksemburgu.
U prostoru Foyer Européena Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević svoj su nastup započeli varijacijama na temu „Karneval u Veneciji“ Ivana Padovca te skladbama “Nocturne” i “Siciliana” Slavka Fumića i Željka Brkanovića. Splitski umjetnici nastavili su s “Muzikom za gitaru” Frane Paraća i “Dvjema igrama” Borisa Papandopula. Posebno zanimljive bile su kompozicije Vlade Sunke “Oš‘ neš” i Ante Čaglja “Rodrigo u Zagori”. Koncert je zaključen djelima Miroslava Miletića, Ivana Božićevića i “Varijacijama na dalmatinsku temu” te završnom skladbom “Iščekivanje i odlazak” Vlade Sunke.
“Bio je ovo naš treći koncert u Luksemburgu u zadnje četiri godine. Tu se zapravo osjećamo već kao doma”, rekao je Josip Dragnić.
Očekuje ih i koncert u zgradi sofijske filharmonije u glavnom gradu Bugarske 5. veljače u okviru ciklusa koncerata pod nazivom „Musica Europa 2018“. No, Splićani prije nastupa u Bugarskoj 3. veljače nastupaju i na 5. međunarodnom festivalu komorne glazbe u španjolskom Torreperogilu.
(www.crodnevnik.de)"""""""""""""""""""""

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.