Lutkarska radionica i predstava u Luksemburgu

Djeca su pod stručnim vodstvom profesorica Mirele Marković-Zirdum i Matije Manenice-Ilić pripremila i izvela lutkarsku predstavu „Žabica djevojka“

U okviru projekta Hrvatskog društva Luksemburg pod nazivom „Potpora razvoju ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kod hrvatske djece i mladeži u Luksemburgu“ održana je još jedna u nizu zanimljivih radionica. Ovaj put su hrvatska djeca u Luksemburgu pod stručnim vodstvom profesorica Mirele Marković-Zirdum i Matije Manenice-Ilić pripremila i izvela 3. veljače lutkarsku predstavu „Žabica djevojka“.
Imajući sve to na umu u ovoj radionici odlučile smo djecu upoznati s hrvatskom narodnom bajkom „Žabica djevojka“, koju smo prikazali kroz malu kazališnu predstavu lutkama koje smo sami izradili“, rekla je Mirela Marković-Zirdum, diplomirani anglist i nastavnica engleskog kao stranog jezika u Europskoj školi.


 


Djeca neprestano moraju koristiti svoj kreativan i imaginacijski potencijal i tako razvijaju svoju maštu“, dodala je i Matija Manenica-Ilić, magistra hrvatskog jezika i književnosti te pedagogije koja od rujna 2016. radi kao nastavnica hrvatskoga jezika u Europskoj školi u Luksemburgu.
Ciljevi radionice u potpunosti su ostvareni: predstavljanje hrvatske narodne bajke, temeljita dramaturška priprema, izrada lutki i izvedba predstave. Na vrlo domišljat način tako je potaknut interes djece za učenjem hrvatskog jezika u inozemstvu. Projekt radionica cjeloživotnog učenja Hrvatskog društva Luksemburg nastavlja se još do travnja, uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i mjerodavnih luksemburških institucija.

Tekst i fotografije: Edi Zelić

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.