Novi Matičin natječaj

HMI, u suradnji s Hrvatskom školom Boston (SAD) i Zakladom za hrvatske studije (Sydney, Australija), organizira likovno-literarni natječaj za djecu i mlade od 5 do 18 godina s ciljem promicanja i unaprjeđenja hrvatskog jezika, kulture i baštine među hrvatskim obiteljima širom svijeta

Hrvatska matica iseljenika, u suradnji s Hrvatskom školom Boston (SAD) i Zakladom za hrvatske studije (Sydney, Australija), organizira likovno-literarni natječaj za djecu i mlade od 5 do 18 godina s ciljem promicanja i unaprjeđenja hrvatskog jezika, kulture i baštine među hrvatskim obiteljima širom svijeta.
Tema natječaja je igračka inspirirana hrvatskom tradicijskom kulturom. Dobro su došli individualni ili grupni radovi, bez obzira na to jesu li iz hrvatske škole, folklornog ili tamburaškog društva, nogometnog kluba ili obitelji hrvatskih korijena.
Svi će sudionici dobiti zahvalnicu, a pobjednički radovi će biti poslani u Zagreb, u Hrvatsku maticu iseljenika na multimedijalnu izložbu hrvatskih igračaka inspiriranih tradicijskom kulturom Igračka u srcu koja će se održati u prosincu 2018. godine.
Na toj će izložbi međunarodni stručni ocjenjivači izabrati najbolje radove čiji će autori dobiti prigodne nagrade.
Na izložbi će biti izloženi i radovi partnerskih škola iz Hrvatske. Program otvaranja i radionice HAI Hrvatske autentične igračke moći će se pratiti u realnome vremenu preko interneta.

Više o natječaju i kontaktima organizatora-koordinatora možete naći ovdje.


Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.