Krležine noći u Gavelli

Drugo izdanje manifestacije održat će se 2. i 3. ožujka u Klubu "Gavella"

Drugo izdanje manifestacije 'Krležine noći' zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavella, kojima je cilj skrenuti pozornost na nezaobilazan značaj Krležinog pisma u hrvatskoj kulturi, održat će se u petak i subotu 2. i 3. ožujka, a donose dvije studentske produkcije po djelima i motivima velikoga barda hrvatske književnosti. Ulaz je slobodan!
U petak, 2. ožujka, u Klubu "Gavella" Ognjen Milovanović, Elizabeta Brodić, Lucija Dujmović, Kim Končar, Roko Sikavica i Jakov Jozić izvest će "Banket u Blitvi, fragmenti" Miroslava Krleže.
Dan kasnije, u subotu, 3. ožujka, Ivan Colarić i Petra Svrtan izvest će "U agoniji, Presto ma non troppo" prema motivima Miroslava Krleže.
Zamišljene kao večernja okupljanja malih formi i odabranih studentskih radova nastalih po Krležinim naslovima, "Krležine noći" utemeljene su 2017. godine s ciljem da se, pored "Gavellinih večeri", usmjeri reflektor na nezaobilazan značaj Krležinog pisma u hrvatskoj kulturi, priopćeno je iz Gavelle.
Osim što je hrvatski književni bard, Krleža je i kreativni suutemeljitelj kazališta Gavelle, koje je otvoreno 1953. predstavom "Golgota".
Budući je ove godine atrij kazališta u rekonstrukciji, program će se odvijati u intimnom krugu Kluba "Gavella".
(Hina)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.