Hrvatski autori na Sajmu knjiga u Leipzigu

I ove godine hrvatski će se autori predstaviti na Sajmu knjiga u Leipzigu koji se održava od 15. do 18. ožujka 2018. Hrvatski nastup zajedničkim naporima organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Ministarstvo kulture

Autori i njihove knjige izlagat će na štandu veličine 18 m2 (Hala 4 štand D406) koji je oblikovan na temelju elemenata predstavljenih na prošlogodišnjem nastupu na Sajmu knjiga u Frankfurtu (potpisnica idejnog rješenja izložbenog prostora je međunarodno priznata hrvatska dizajnerica Iva Babaja).

Ove godine u Leipzigu će gostovati troje hrvatskih pisaca: Slavenka Drakulić, Ivana Šojat i Igor Štiks, koji će nastupiti u okviru dviju međunarodnih književnih mreža u kojima je Hrvatska redovni član. Ivana Šojat i Igor Štiks predstavit će se sa svojim recentnim književnim ostvarenjima u okviru programa mreže Traduki, a književni opus Slavenke Drakulić bit će predstavljen u okviru Foruma slavenskih kultura.

Na hrvatskom će štandu uz djela autora koji će u Leipzigu gostovati, kroz izložene knjige biti predstavljeno još sedam književnih opusa autora (Renato Baretić, Zoran Ferić, Damir Karakaš, Kristian Novak, Olja Savičević Ivančević, Slobodan Šnajder i Marina Vujčić) koji su zadnjih godina bili u Leipzigu te za koje se može očekivati pojačani interes međunarodne književne publike, što bi moglo rezultirati novim prijevodima djela suvremene hrvatske književnosti na strane jezike. 
VIŠE (Moderna vremena)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.