Hrvatski filmovi na festivalu u Beču

Domaći filmski profesionalci na LET'S CEE festivalu bit će zastupljeni i kroz masterclass predavanje Leona Lučeva o glumi, a osobno će predstaviti filmove Muškarci ne plaču, Ivan i Rudar u kojima i sam glumi

U sklopu 6. Festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma LET'S CEE, koji se u Beču održava od 13. do 22. travnja, prikazat će se niz domaćih većinskih i manjinskih koprodukcija. Točnije, njih 13.
U natjecateljskoj konkurenciji dugometražnih igranih filmova prikazat će se manjinske koprodukcije Ivan (hrvatski koproducent je Propeler film) redatelja Janeza Burgera i Muškarci ne plaču Alena Drljevića (jedan od koproducenata je i hrvatska Produkcija Živa), dok su u konkurenciju dugometražnih dokumentarnih filmova uvršteni većinski hrvatski Moj život bez zraka u režiji Bojane Burnać i manjinska koprodukcija U slučaju rata češkog redatelja Jana Geberta (hrvatski koproducent je Hulahop). Igrani naslov Dede gruzijske redateljice Mariam Khatchvani (hrvatski koproducent je MP filmska produkcija) prikazuje se u natjecateljskoj kategoriji 'debitantskih filmova koji obećavaju'.

U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović se prikazuje u natjecateljskom programu kratkometražnih igranih filmova, a program pod nazivom 'otkrića' pak donosi projekcije dugometražnih igranih filmova Sve najbolje Snježane Tribuson te Comic Sans u režiji Nevija Marasovića. I ostali popratni festivalski programi donose niz domaćih naslova: Trešnje Dubravke Turić, Mariju Juraja Primorca, film Medo Trapavko Tomislava Gregla, Uzbunu na Zelenom Vrhu u režiji Čejen Černić i Ustrajnost Mihe Knifica (hrvatski koproducent je Nukleus Film).

Osim filmova, domaći filmski profesionalci na LET'S CEE festivalu bit će zastupljeni i kroz masterclass predavanje Leona Lučeva o glumi, a Lučev će osobno predstaviti filmove Muškarci ne plaču, Ivan i Rudar u kojima i sam glumi. (HAVC)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.