Mladi varaždinski glazbenici u Ravensburgu

Učenici glazbenih škola iz Varaždina i Ravensburga zajedno su održali koncert u tamošnjoj evangelističkoj crkvi, a sada će ga izvesti i u Varaždinu

Pljesak i ovacije bili su najveća nagrada učenicima Glazbene škole u Varaždinu koji su zajedno s kolegama iz glazbene škole njemačkog grada Ravensburga nedavno održali koncert u tamošnjoj evangelističkoj crkvi.
Nakon mjeseci priprema u svojim gradovima, mladi su glazbenici proteklih nekoliko dana zajedno uvježbavali izvedbu „Genesis suite“ engleskog skladatelja Tolge Kashifa. Odzvanjali su crkvom u srcu Ravensburga - varaždinskog grada prijatelja zvuci obrade pjesama grupa The Genesis -The Ripples, Mad Man Moon, Land of Confusion i brojnih drugih, koje su, uobličene u višestavčanu suitu za simfonijski orkestar i zbor izveli učenici glazbenih škola Varaždina i Ravensburga.
Više od 60 učenika i profesora iz Varaždina proteklih je dana u Ravensburgu finaliziralo ovaj glazbeni projekt.
U izvedbi Genesis suite učenicima iz Ravensburga i Varaždina pridružili su se i kolege iz gradova prijatelja Ravensburga-Mollet de Valles iz Katalonije i Rhondda Cynon Taff iz Walesa, tako da se publici predstavilo gotovo 160 mladih glazbenika.

Domaćini su za svoje varaždinske goste pripremili i izlete kao odmor od napornih proba, a druženja i prijateljstva nastavit će uskoro u Varaždinu.
Učenici Glazbene škole vraćaju se u domovinu, a već u četvrtak, 12. travnja stižu im u uzvratni posjet kolege iz Ravensburga.
Zajedno će Genesis suitu izvesti na glavnom varaždinskom gradskom trgu u subotu 14. travnja u 18.30 sati.
(www.crodnevnik.de)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.