Ovogodišnji Matičin Task Force u Fužinama i Selcu

Prijave za ovaj tradicionalni projekt HMI-ja primaju se do kraja lipnja a više informacija o samom projektu Eco Heritage Task Force 2018. potražite na Matičinu portalu i Facebok stranici

Tradicionalni projekt Hrvatske matice iseljenika, Eco Heritage Task Force održat će se ove godine u Primorsko – goranskoj županiji, točnije u Fužinama i Selcu.
Dogovor je to s prvog radnog sastanka, netom održanog u Rijeci, kojem su nazočile rukovoditeljica Odjela za kulturu Snježana Jurišić i voditeljica projekta Nives Antoljak uime organizatora- HMI-ja te pročelnica Odjela za socijalnu politiku i mlade, Dragica Marač, ravnateljica Crvenog križa Vesna Čavar, zamjenica župana Marina Medarić i voditeljica Kabineta župana i odnosa s javnošću Primorsko – goranske županije Ermina Duraj uime suorganizatora i domaćina ovogodišnjeg Task Forcea. Tom prigodom dogovoreni su lokaliteti na kojima će raditi sudionici Task Forcea te ostale aktivnosti koje prate ovaj projekt.
Dio je to dragovoljnog programa koji Hrvatska matica iseljenika tradicionalno provodi od 1992. godine okupljajući mlade iz domovine i iseljeništva koji rade na zaštiti okoliša i kulturne baštine upoznajući pritom najljepše dijelove domovine svojih predaka.
Dosada su uspješno ostvareni projekti u Voćinu, Gornjem Brgatu kraj Dubrovnika, Skradinu, Daruvaru, Istri, na Plitvičkim jezerima, na otočiću Galovcu kraj Zadra, u Arboretumu u Trstenom, Motovunu, Zaostrogu, Stonu, Puli i Bakru s arheološkim nalazištima u Crikvenici, Novom Vinodolskom i Hreljinu, Kaštelima, Bjelolasici, Koprivnici, Rovinju, Stonu, Murteru, Visu, Šibeniku i prošle godine u Ninu – naglasila je voditeljica Matičina projekta Nives Antoljak.
U suorganizaciji Matičinog programa svoj doprinos ove godine daje Primorsko – goranska županija, koja će poduprijeti program namijenjen mladima u zaštiti okoliša, a u provedbu projekta uključit će se i Crveni križ Primorsko – goranske županije s kojim će se odraditi pomoć u kući samačkim domaćinstvima u Fužinama, Lokvama i Mrkoplju.
Tridesetak sudionika iz 15 -tak zemalja u Selcima će raditi na uređenju Doma za nezbrinutu djecu te zaštite okoliša u tom kraju, s ciljem uređenja prostora koji će biti dobar primjer i za ostale subjekte u županiji. Pritom će učiti hrvatski jezik, snimiti film i održati informatičku i medijsku radionicu, sliku poslati u cijeli svijet, te upoznati prirodne ljepote Cresa, Krka, i Parka prirode Golubinjak.
Prijave za ovaj tradicionalni projekt HMI-ja primaju se do kraja lipnja, a više informacija o samom projektu Eco Heritage Task Force 2018. potražite na www.matis.hr  i Facebok profilu.

Tekst: Ivana Rora"

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.