5. Revija tradicijske odjeće i Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH

Udruga „Stećak“ u suradnji s HMI organizira jubilarnu Revija tradicijske odjeće i Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH početkom srpnja u Tomislavgradu


Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika organizira petu po redu Reviju tradicijske odjeće i Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske koja se od 2. do 7. srpnja ove godine održava u Tomislavgradu, BiH.

Dosadašnje Revije i Izbor bili su organizirani pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.
Cilj ovoga programa jest susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture te upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.
Na dosadašnjim Revijama i Izboru sudjelovale su Hrvatice, predstavnice hrvatskih iseljeničkih zajednica iz različitih europskih zemalja, ali i s drugih kontinenata, kao i predstavnice hrvatskih manjinskih zajednica.
(moja-domovina.net)

Informacije o jubilarnoj priredbi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.