Natječaj za književno djelo o Domovinskom ratu

Natječaj u organizaciji Matice hrvatske traje do 15. rujna 2017.

Nastojeći promicati vrjednote stvaranja i obrane hrvatske države te potaknuti književno stvaralaštvo na tu temu, Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru raspisuje Četvrti natječaj za kraće književno djelo o hrvatskom Domovinskom i obrambenom ratu

Uvjeti:

Natječaj je otvoren do 15. rujna 2017. godine.

Prosudbeni će odbor odluku o dodjeli nagrada donijeti i objaviti do 1. studenoga 2017. dok će svečana dodjela nagrada biti u okviru programa Predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 1991. godine – 16. studenoga 2017.

Prosudbeni će odbor dodijeliti prvu i drugu nagradu. Sve nagrade će biti u obliku plakete. Prvonagrađeni radovi bit će objavljeni u Vukovarskom zborniku.

Radovi ispisani računalom u tri primjerka te na CD-u šalju se prosudbenom odboru na adresu: Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru, J. J. Strossmayera 25, p.p. 51, 32000 Vukovar, s naznakom: „Za natječaj“.

Književnim djelom koje se natječe za nagradu smatra se kraće prozno ostvarenje (opsega do najviše 2 autorska arka ili 32 kartice teksta, svaka kartica 1.800 znakova uključujući i bjeline) ili manja zbirka pjesama (do deset pjesama) na temu Hrvatskoga domovinskog i obrambenog rata.
Svi radovi moraju biti napisani hrvatskim jezikom, na standardnom jeziku ili dijalektu, latinicom i u skladu s hrvatskim pravopisom.

Prijavljeni radovi za natječaj ne smiju biti objavljeni ili nagrađivani prije natječaja.
Poslani se rukopisi ne vraćaju.
Radovi se potpisuju zaporkom, a uz njih se prilaže zatvorena omotnica u kojoj se nalazi ime i prezime autora, adresa, broj telefona, e-mail adresa i zaporka kojom su radovi označeni.

Izvor: Matica hrvatska

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.