Zagrebačka filharmonija ponovno oduševila Salzburg

Osim u nastupu filharmoničara, ove je godine publika u Mozartovu gradu mogla uživati i u zvonkim glasovima zagrebačkog Djevojačkog zbora Zvjezdice

Treću Novu godinu zaredom Zagrebačka je filharmonija (http://bit.ly/2Cy07yM) dočekala u Salzburgu pripremajući se za tradicionalni prijepodnevni Novogodišnji koncert u čuvenoj velikoj dvorani Festspielhausa.
Pod sigurnom rukom svojega šefa, dirigenta Davida Danzmayra, i ovoga je novogodišnjeg jutra orkestar doživio ovacije salzburške publike koju su razveselila djela Wagnera, Eduarda i Johanna Straussa ml., potom Verdija, ali i naših Emila Cosseta i Dubravka Palanovića.
Osim u nastupu filharmoničara, ove je godine publika u Mozartovu gradu mogla uživati i u zvonkim glasovima zagrebačkog Djevojačkog zbora Zvjezdice, koje su izazvale posebno oduševljenje.
Koncertu je, kao i prethodnih godina, prisustvovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Salzburška velika dvorana Festspielhausa prima oko 2200 posjetitelja, a i ove je godine bila rasprodana za prijepodnevni koncert, iako je toga dana imala najavljena čak tri koncertna događaja.

Ovim je nastupom zaključen dogovoreni ciklus od tri novogodišnja koncerta u Salzburgu, a gdje će Filharmoničari biti idućeg prvog siječnja, tek ćemo morati doznati.
(http://zg-magazin.com.hr/)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.