Hrvatska radiotelevizija ponovno otvorila dopisništvo u Mostaru

U sklopu radnog posjeta BiH, državni tajnici Milas i Bušić posjetili su i Studentski centar Sveučilišta u Mostaru, župu sv. Ilije Proroka u Kruševu pokraj Mostara te općinu Grude

U prostorijama HKS Napredak u Mostaru, nakon četiri godine, ponovno je 9. veljače otvoreno HRT dopisništvo u Mostaru. Ponovno otvaranje dopisništava HRT-a u Mostaru i Sarajevu dio je projekta pokretanja Petog kanala HRT-a koji je namijenjen Hrvatima izvan Republike Hrvatske.
Nazočnima su se obratili glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, državni tajnik u Središnjem uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, kao i predsjedavatelj Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović.
U sklopu radnog posjeta BiH, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH posjetili su i Studentski centar Sveučilišta u Mostaru.
Ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Vladom RH.
Državni tajnici Milas i Bušić posjetili su i župu sv. Ilije Proroka u Kruševu pokraj Mostara u sklopu koje djeluje osnovna glazbena škola. Don Ljubo Planinić ih je upoznao s brojnim aktivnostima župe, posebice u području rada s djecom i mladima. Posjet BiH državni tajnici završili su posjetom općini Grude gdje su se susreli s načelnikom Općine Ljubom Grizeljom te predstavnicima udruga koje djeluju na području općine. (www.hrvatiizvanrh.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.