Kragićeva "Kurnatska idra" u Kotoru

Izložbu su organizirali Hrvatsko građansko društvo Crne Gore Kotor i Galerija solidarnosti, Javne ustanove Muzeji Kotor, a suorganizator je Hrvatska matica iseljenika -podružnica Split

Izložba fotografija "Kurnatska idra" autora Borisa Kragića iz Splita otvorena je u petak, 6. srpnja u palači Pima u Kotoru. 

 Izložbu je kotorskoj publici predstavila i otvorila povjesničarka kulture i umjetnosti, muzejski savjetnik mr. Marija Mihaliček, koja je tom prilikom predstavila motive koje nudi autor u serijama i ciklusima a to su brodovi, običaji, tradicija, pejzaži i duh Dalmacije.

Autor fotografija Boris Kragić je kazao kako je serijal fotografija "Kurnatska idra" započet na Murteru s fotografijama obnove starih brodova na tradicionalan način, te na regatama. Autor je izrazio posebno zadovoljstvo što je njegova pedeseta izložba otvorena u Kotoru po prvi put uz nadu da će obnova starih brodova krenuti i u Boki, kako bi jednoga dana organizirali zajedničku jadransku regatu starih brodova.Izložbu su organizirali Hrvatsko građansko društvo Crne Gore Kotor i Galerija solidarnosti, Javne ustanove Muzeji Kotor, a suorganizator je Hrvatska matica iseljenika - podružnica Split.
(Radio Dux)

 

 

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.