Počinje 20. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture

U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, započet će 16. srpnja jubilarna, dvadeseta po redu Mala škola hrvatskoga jezika i kulture.

 

 

Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.
Program škole odvijat će se u Hostelu Villa rustica do 27. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska, plesna te vođeni filmski kutić) te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. Bit će tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja.

Ovogodišnji je program okupio 74 polaznika, uzrasta  od 9 do 16 godina, iz 18 europskih i prekooceanskih zemalja: Švicarske, Finske, Njemačke, Austrije, Francuske, Belgije, Italije, Velike Britanije, Norveške, Švedske, Njemačke, Mađarske, Nizozemske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kanade i SAD-a.

Tekst: Lada Kanajet Šimić

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.