Večer polaznika Sveučilišne škole hrvatskoga jezika i kulture

 

Iznimno ugodno i veselo bilo je 12. srpnja, na svečanoj večeri u Klubu Matis, koja je održana u sklopu tradicionalne Sveučilišne škole hrvatskoga jezika i kulture 2012., koja se održava do 27. srpnja u Zagrebu.

U organizaciji Hrvatska matice iseljenika i Sveučilišta u Zagrebu 38 studenata iz 10 europskih i prekooceanskih zemalja: Švicarske, Španjolske, Češke, Italije, Francuske, SAD-a, Kanade, Južne Koreje, Australije i Novog Zelanda, zabavljalo se uz Klapu Batuda i Duo Party te zaplesalo uz poznate hrvatske glazbene hitove i na poseban način doživjelo klapsko pjevanje. Nova prijateljstva i zasigurno ljubav prema Zagrebu obilježili su ovu večer no tradicionalne štrukle i hrvatska jela obogatila i njihova znanja o bogatoj hrvatskoj gastronomiji.

Studenti su do sada, tijekom bogatog i vrijednog programa, obišli zagrebačke muzeje, kulturne institucije, kroz mnoga predavanja o povijesti i kulturi upoznali našu bogatu baštinu, popularnu glazbu kroz koncert Matije Dedića i Gibonnija te uživali u živopisnom izletu na Plitvice.


Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture nastavlja svojim radom kroz predavanja i nastavu a studente još očekuje i izlet u Hrvatsko zagorje.

Tekst i fotografije: Ivana Rora

 

 

 

 

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.