Djeca iseljenika ljetuju i uče jezik

Spojiti ugodno s korisnim uspjelo je mladima iz dijaspore u Maloj školi hrvatskoga jezika i kulture u Novom Vinodolskom, koju tradicionalno priređuje Hrvatska matica iseljenika.

 

Sudjeluje šezdeset i troje mladih Hrvata iz 17 zemalja poput Švicarske, Finske, Njemačke, Austrije, Francuske, Italije, Belgije, Velike Britanije, Norveške, Slovenije, Slovačke, Crne Gore, BiH, Dubaija, Kanade, SAD-a i Hrvatske. U odmaralištu Hrvatskog Crvenog križa Grada Zagreba, Hostelu Vila Rustica, traje drugi tjedan Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, čija razdragana atmosfera ostavlja bez daha i pršti kreativnošću svojih polaznika s raznih strana svijeta.
Mala škola koja je ondje započela 18. srpnja osamnaesta je po redu i večeras će imati svoju svečanu punoljetnu završnu priredbu. Središnja je misija ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.
Djeca sudjeluju u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, novinarska, lutkarska, dramska, plesna …) pa jedva čekamo vidjeti završnu priredbu na kojoj će prezentirati svoja postignuća kreirana u predivnoj atmosferi tik uz more pred voditeljima i pristiglim roditeljima.
(HMI)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.