Nagrada Fondazione Piccoli

Zaklada “Agostina Piccoli” osnovala je Nagradu “Fondazione Piccoli”, koja se dodjeljuje za ostvarenje na području kulture i umjetnosti, s temama vezanim uz jezik, tradiciju i povijest moliškohrvatske zajednice. Natječaj ostaje otvoren do 10. kolovoza 2012.

 

1. Zaklada “Agostina Piccoli” osnovala je NAGRADU “FONDAZIONE PICCOLI”, koja se dodjeljuje za ostvarenje na području kulture i umjetnosti, s temama vezanim uz jezik, tradiciju i povijest moliškohrvatske zajednice. Natječaj ostaje otvoren do 10. kolovoza 2012.

2. Nagrada je osnovana sa ciljem da se približi i kroz mas-medije popularizira naša jezična, povijesna i kulturna baština, te da se na taj način promiče interes za našu zajednicu, s naglaskom na njezinom statusu posebne jezične manjine.

3. Vrste nagrada:
a) literarna nagrada;
b) nagrada “Mali umjetnik”.

3.a. Literarna nagrada
U obzir dolaze sva prozna djela (članci, studije, prikazi, novele, priče, ...) i poezija na moliškohrvatskom jeziku. Prozna djela mogu biti napisana i na talijanskom i hrvatskom jeziku.

3.b. Nagrada “Mali umjetnik”
Nagrada se dodjeljuje djeci do navršene 12. godine. Na natječaj se može prijaviti s likovnim i s literarnim ostvarenjima.

4. Ostali uvjeti natječaja:
a) Natječaj traje do 10. kolovoza 2012.
b) Natječaj je otvoren za sve.
c) U obzir dolaze djela koja nisu ranije objavljena – izložena.
d) Na omotnici obavezno napisati za koju vrstu nagrade se natječete (literarna ili nagrada “Mali umjetnik”). Uz djelo obavezno napisati ime, prezime i adresu, te po potrebi dodatna objašnjenja ili opaske vezane uz djelo.
e) Radove poslati ili donijeti na adresu:
Fondazione “Agostina Piccoli”
Centro di Documentazione via Castello, 47
I-86030 Montemitro (CB)
f) Radovi se mogu poslati i elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

5. Žiri za dodjele nagrada
Odbor koji ocjenjuje i nagrađuje djela sastoji se od pet članova:
- predsjednik Zaklade “Agostina Piccoli”;
- 1 stručnjak za hrvatski jezik;
- 1 stručnjak na pedagoškom polju;
- 2 predstavnika društava iz Filiča i Kruča.

6. Nagrade
Prva tri nagrađena autora dobit će odlikovanje. Autor prvonagrađenog djela u kategoriji nagrade “Mali umjetnik” dobit će nagradu shodno svojoj dobi i interesima (npr. knjige, putovanje, pribor za informatiku i sl.). Nagrađeni radovi – i ostali izabrani – bit će objavljeni u zbirci literarnih ostvarenja, u izdanju Zaklade 'Agostina Piccoli'.

7. Nakon dodjele nagrada,
Zaklada “Agostina Piccoli” uzima pravo da prema potrebi raspolaže literarnim i likovnim ostvarenjima, a u svrhu promicanja interesa za život i kulturu moliškohrvatske zajednice.
Doznate više o Zakladi http://www.mundimitar.it/

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.