ZKM gostuje u Berlinu

zkmZagrebačko kazalište mladih gostuje u Berlinu 18. i 19. travnja 2012. godine u Theater an der Parkaue s predstavom „Ovo bi mogla biti moja ulica“. Predstava počinje 18. travnja u 19 sati a 19. travnja u 11 sati.
Predstava ”Ovo bi mogla biti moja ulica” autorski je projekt redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić. Premijerno je izvedena 23. listopada 2010. godine. Prva je to predstava koja progovara o nasilju među mladima u Hrvatskoj, a inspirirana je ubojstvom zagrebačkog maturanta Luke Ritza te sudbinama drugih mladih tragično preminulih od ruku svojih vršnjaka. Predstava se obraća svima koji su svjedočili ili svjedoče nasilju, posebno mladima, a svojim angažmanom pokušava otvoriti prostor za bolju budućnost. Ona postavlja pitanja na koja društvo prije svega treba iznaći odgovore, dok kazalište uključuje u izravan dijalog sa stvarnošću i to s onim problemima u njoj koji nas se izravno tiču i koji nam određuju sudbinu …kaže se u najavi berlinskog gostovanja Zagrebačkog kazališta mladih.
Režiju predstave “Ovo bi mogla biti moja ulica” potpisuje Anica Tomić, dramaturgiju Jelena Kovačić, kostimografiju Doris Kristić, a scenografiju ARCHIsquad. U predstavi glume: Suzana Nikolić, Nataša Dorčić, Marica Vidušić, Jadranka Đokić, Nađa Perišić, Dora Polić Vitez, Lara Janić, Damir Šaban, Vedran Živolić, Goran Bogdan, Petar Leventić, Danijel Ljuboja, Filip Nola, Edvin Liverić i Zoran Čubrilo.
Na svečanoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta 2011., predstava je osvojila dvije nagrade: nagradu za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst: Jelena Kovačić i Anica Tomić, te nagradu za najbolje glumačko ostvarenje: Jadranka Đokić …pohvalne su riječi koje prate predstavu “Ovo bi mogla biti moja ulica“. Pa …Hrvati Berlina …izvolite! Ovo bi mogla biti dobra predstava!
(Sonja Breljak - Hrvatski glas Berlin)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.