Novi ciklus e-tečaja hrvatskoga jezika

hitSveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE započeli su 2. travnja novi ciklus Hrvatskog internetskog tečaja HiT-1, on-line tečaja hrvatskoga jezika kao drugoga i stranoga. HiT 1 - e-tečaj hrvatskoga jezika za početnu razinu učenja - upisalo je ukupno sedam polaznika koji će pratiti nastavu i u njoj sudjelovati iz svojih domova u Njemačkoj, Urugvaju, Ekvadoru, Australiji i SAD-u. Tečaj traje do 24. lipnja kada će svi koji polože završni ispit dobiti Potvrdnicu o sudjelovanju i Prijepis ocjena Sveučilišta u Zagrebu.

HiT-1 obuhvaća 7 nastavnih cjelina u sustavu MoD, 150 nastavnih aktivnosti, 24 sata on-line nastave u živo, a održavaju ga iskusni lektori te stručnjaci za hrvatski kao drugi jezik. Nastava je interaktivna, a pristup učenju jezika individualiziran.
Izrada tečaja HiT-1 trajala je tijekom 2009. i 2010., a tečaj je započeo s probnim radom u ožujku 2011. Od rujna 2011. tečaj se provodi redovito, a do sada ga je uspješno pohađalo 17 polaznika iz ukupno 14 zemalja (Peru, Venezuela, Argentina, SAD, Kanada, Austrija, Belgija, Velika Britanija, Švedska, Španjolska, Grčka, Rusija, Australija, Južna Afrika).

HiT 1 nastavak je i novi vid dugogodišnje uspješne suradnje Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske matice iseljenika. Radi se o važnome projektu koji omogućuje učenje hrvatskoga jezika Hrvatima koji nemaju mogućnosti doći na tečaj u Hrvatsku ili su im mogućnosti učenja hrvatskoga u domicilnoj zemlji ograničene.
Tekst: Lada Kanajet Šimić

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.