Promocija knjige mons. Antuna Cirimotića

cirirZajednica Hrvata u Republici Makedoniji i Makedonsko- hrvatsko društvo iz Tetova organizirali su u povodu uskrsnih blagdana promociju knjige «Istinska ljubav« mons. Antuna Cirimotića, generalnog vikara Skopske biskupije i apostolskog egzarhata u Makedoniji i izložbu umjetničke fotografije mlade umjetnice Melke Nikolovske iz Skopja.
Monsinjorova knjiga objavljena je 2005 godine na hrvatskome jeziku, a potom ju je 2006 godine na makedonski jezik preveo svećenik Dimitri Kočovski iz Ohrida. Promocija, održana u povodu njena prijevoda na albanski jezik istaknutoga književnika i prevoditelja Fejzija Bojkua, održana je 31. ožujka u Tetovu.
U prepunoj dvorani, u nazočnosti velikoga broja Hrvata iz Tetova i Skopja, manifestaciju je otvorio Goran Vidaček, predsjednik Makedonsko-hrvatskog društva. Nazočne je pozdravio predsjednik Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji Ivan Bradić. Knjigu su promovirali Fejzi Bojku i članica Zajednice Hrvata Ljerka Totch Naumova.
Književna večer završena je otvaranjem izlože umjetničkih fotografija «Nezaustavljeni bljesak». O radovima autorice, poznate umjetnice Melke Nikolovske govorila je Violeta Kalić, povjesničarka umjetnosti.

Tekst: Ljerka Totch Naumova; Fotografije: Melka Nikolovska

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.