Hrvatske umjetnice na Skopskome ljetu

Direkcija za kulturu i umjetnost grada SkopjaKoncertu mladih umjetnica iz Hrvatske, Tomislave Lojić – glasovir i Barbare Mikulić – flauta, nazočio je i dr.sc.Stjepan Glas iz VRH-a, a članica NO Direkcije za Kulturu i umjetnost i Zajednice Hrvata Ljerka Totch Naumova uručila im je darove

 

Na renomiranom festivalu «Skopsko ljeto», koje traje 40 dana na više od dvadesetak atraktivnih lokacija u Skopju, nastupaju velika imena iz umjetničkog svijeta. Organizator te velike kulturne manifestacije je Direkcija za kulturu i umjetnost grada Skopja s direktorom Mirkom Stefanoskim i njegovim suradnicima.
Na programu Ljeta, 26.srpnja, bio je i koncert mladih umjetnica iz Hrvatske, Tomislave Lojić – glasovir i Barbare Mikulić – flauta. Za njima su uspješni nastupi u zemlji i inozemstvu i osvojene nagrade, a znanje stečeno na Akademiji u Splitu i dalje usavršavaju na majstorskim tečajevima.
Glazbenice iz Hrvatske u društvu Nikole Gligorova, predstavnika Direkcije za kulturu i umjetnost, Antoanete Štefanćić, predstavnice Odjela za kulturu grada Skopja i predstavnice Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji Ljerke Totch Naumove bile su gošće ministra savjetnika dr.sc.Sjepana Glasa u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Makedoniji gdje se govorilo o plodnoj suradnji hrvatskoga veleposlanstva s festivalom «Skopsko ljeto».
Potom je slijedilo razgledanje znamenitosti Skopja, kupovina suvenira, veselo druženje i puno fotografija.
U večernjim satima koncertna dvorana Muzeja grada Skopja bila je pretijesna da primi sve obožavatelje klasične glazbe na njihovom koncertu. Na programu su izvedena djela poznatih kompozitora, F.Chopina, F.Schuberta, J.S.Bacha,F.Liszta i drugih.
Koncertu je nazočio i dr.sc.Stjepan Glas iz VRH-a, veliki broj glazbenika i kritičara, predstavnici kulturnog Odjela grada Skopja kao i članovi Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji.
Na završetku je u ime organizatora manifestacije «Skopsko ljeto», Ljerka Totch Naumova, članica Nadzornoga odbora Direkcije za Kulturu i umjetnost i Zajednice Hrvata prigodnim govorom izrazila je zahvalnost i uručila darove umjetnicama.

Tekst: Ljerka Totch Naumova

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.