Napretkova Ljetna akademija za studente i maturante

napredak 120329HKD NAPREDAK Austrija – Glavna podružnica Beč, u suradnji s podružnicama u domovini, organizira od 05. do 25. kolovoza 2012. godine u Beču 14. LJETNU AKADEMIJU za studente i maturante. Škola je namijenjena dobrim studentima iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Srbije kojima je potrebna i materijalna potpora u duhu HKD Napredak. Planirano je mjesto za 34 studenta/ice.

Težišta Akademije su:
1) Intenzivno učenje njemačkog jezika. Po četiri nastavna sata dnevno (ukupno 75) u 3 radne grupe od po 10-12 učenika.
2) Organizirano upoznavanje Beča i Austrije u popodnevnim i večernjim satima: a) povijest, kultura, znanost – posjeti najvažnijim muzejima i znamenitostima grada Beča. Jednodnevni izlet u Wachau (područje pod zaštitom UNESCO-a kao prirodna i kulturna baština); b) gospodarski, socijalno-politički, obrazovni i medijski život – posjet i razgovori u gradskoj vijećnici, saveznom parlamentu, Diplomatskoj akademiji, posjet dnevnim novinama „Die Presse“, Company Day u velikim koncernima kao Erste Group, HERZ Armaturen ili STRABAG, susreti s ljudima iz javnog, gospodarskog, političkog, sindikalnog života, sa sponzorima, itd.
3) Razgovori i diskusije na teme: EU, globalizacija, međunarodna suradnja i moja domovina, studij i izgledi za budućnost.
Susreti s veleposlanicima Bosne i Hercegovine i RH također su ustaljena točka Akademije, te Napretkova večer, razmjena mišljenja, diskusije o studiju i izgledima za mlade u budućnosti uz sudjelovanje uglednih profesora i znanstvenika. Naravno, bit će vremena i za slobodne aktivnosti, druženje i zabavu.

Organizator HKD Napredak Austrija, uz gore navedeno, osigurava:
smještaj s punim pansionom u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama u kvalitetnom studentskom hotelu, kvalitetnu i pouzdanu organizaciju Škole od polaska iz Mostara, Sarajeva, Tuzle i Zagreba do povratka doma (jedan asistent Akademije stalno je zadužen za studente), zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Beču, kartu za gradski prijevoz, ulaznice i vođenje za planirane posjete muzejima i drugim znamenitostima.

Od polaznika Akademije se očekuje:
Spremnost za učenje njemačkog jezika i ostalih ponuđenih sadržaja, odgovorno i kolegijalno ponašanje u grupi, kao i spremnost na suradnju u duhu HKD Napredak.
Cijena Akademije iznosi 1.600 eura po polazniku. Polaznici Akademije plaćaju participaciju u iznosu od 500 eura. Ako se ne skupi dovoljno sponzorskih sredstava participacija može biti nešto povećana.
Testiranju mogu pristupiti svi redoviti studenti i postdiplomci, te ovogodišnji maturanti a preporučujemo naročito onima koji će od jeseni studirati u Beču. Testiranje znanja njemačkog je važan, ali ne jedini preduvjet. Uvažavat će se i zahtjevi sponzora kao i aktivnost u Napretku.

Testiranja (i detaljnije informacije) bit će održana kako slijedi:
ZAGREB - 30.03.2012. u 19 h u prostorijama Napretkovog kulturnog centra, Bogovićeva 1/I, Zagreb. Prijave na: tel. 01/4813 156 ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

TUZLA -02.04.2012. u 15h u amfiteatru KŠC u Tuzli. Prijave na tel. 035/272-061 od 10 do 14 sati ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
SARAJEVO -03.04.2012. u 15h u Klubu Lira, Pehlivanuša 1. Prijave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel. 033 213 768

MOSTAR- 04.04.2012. u 15h u amfiteatru Građevinskog fakulteta – kampus Sveučilišta, učionica A, prvi kat. Prijave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel. 033 213 768

Zainteresirani se trebaju prijaviti za testiranje s osobnim podacima (ime i prezime, mjesto prebivališta i mjesto studiranja) na navedene adrese ovisno gdje žele ići na testiranje. Krajnji rok za prijavu je 1 dan prije testiranja.
(www.napredak.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.