U Bad Homburgu predstavljen Dokozin roman

prva saPišući ovaj roman osjećala sam svoje likove, živjela s njima, udahnjivala im ljudskost, sve dobre i loše ljudske osobine. Kreirala im život. Dok pišete jednu priču vi tu priču proživljavate, gotovo vam se učini da je uistinu živite – rekla je Marijana Dokoza 17.ožujka na predstavljanju svog novog romana Naranyjin plač. 

Na promociju su pristigli brojni novinari i gosti iz Belgije, Nizozemske, Švicarske, Njemačke, Austrije i Hrvatske, među kojima je bio i poznati belgijski maneken hrvatskog podrijetla Vincent Banić.
U elitnom badhomburškom restoranu Am Romerbrunnen su ga predstavili urednik inozemnog izdanja Večernjeg lista Stipe Puđa i kroatologinja i novinarka Večernjeg lista Jasna Lovrinčević. Ulomke iz romana je čitala poznata hrvatska glumica Vanessa Radman. Roman je predstavljen u sklopu finalne večeri Večernjakove domovnice.

Zločin iz sjene
Stipe Puđa, urednik inozemnog izdanja Večernjeg lista govorio je o Marijaninom spisateljskom, pjesničkom, ali posebno novinarskom radu.
Potom je o romanu govorila Jasna Lovrinčević istaknuvši kako je književna struktura kojom se Marijana bavi u ovome romanu vrlo kompleksna s uzbudljivim zapletom i na razini najuzbudljivijih kriminalističkih priča koje su najčešće ekranizirane na filmskim platnima.
Vanessa Radman je otkrila kako je knjigu čitala čak dva puta. - To je knjiga koja duboko opisuje ženu, vrlo je emocionalna i čita se u jednom dahu. A priznajem, u dva navrata sam tijekom čitanja i plakala – rekla je glumica.
Roman je krajem prošle godine izdala izdavačka kuća Ljevak, a do sada je predstavljen u Argentini, Čileu, u brojnim njemačkim gradovima i Zagrebu. Marijana Dokoza će ga 28. ožujka predstaviti i u svome rodnome Zadru.
Tekst: Ivana Rora

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.