Nove knjige Franice Srhoj Kumlanc

120313-1U Gradskoj knjižnici i čitaonici Kluba umirovljenika u Puli, u prigodi Dana žena, 6. ožujka, predstavljene su dvije nove zbirke Franice Srhoj Kumlanc. Predstavljena je knjiga svjedočanstava žena-njegovateljica u Italiji pod nazivom „Stići suncu koje nema zalaza“ i „Glad moga srca“, zbirka poezije posvećene rodnom zavičaju i raznim uspomenama iz života. 

Autorica je rođena 1942. u Lovištu na Pelješcu, školovala se i radila kao učiteljica u Puli, a posljednjih 19 godina živi i radi u Italiji, gdje su i nastajale sve njezine knjige.
Do sada je objavila zbirke poezije; „Dotaknuti tuđe sunce“, „Djeca su radost“, „Duša u zagrljaju“, „Kroz rajska vrata“, i „Krv nije voda“ te prozu u knjigama „Providnost“ i „Drugačiji djed mraz“. Istražujući povijest iseljavanja obitelji Srhoj s Pelješca i Hvara i posjetivši rođake na Novom Zelandu i u Australiju Franica Srhoj Kumlanc prikupila je materijal za najnoviju knjigu „Korijeni“.
Promociju je vrlo nadahnuto vodila profesorica Ljubica Sindičić, lektorica knjige i osobna prijateljica autorice, a životna svjedočanstva iz knjige vrlo dojmljivo pročitala je mlada profesorica Martina Čiković.
Na promociji su sudjelovale i književna kritičarka Vanesa Begić i Ana Bedrina, voditeljica podružnice Hrvatske matice iseljenika u Puli, koje su, znajući autoricu i njezin rad u Italiji, iznijele svoja zapažanja.

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.