Predstavljena dvojezična pjesnička zbirka Šaroliko

120306sU Celindofu su jučer predstavili novu zbirku pjesama utemeljitelja i dugogodišnjeg voditelja tamburaškoga društva Celindof, Štefan Kokošića. Štefan Kokošić u knjizi "Šaroliko" opisuje, hrvatski i po njemački, svoje osjećaje, prirodu, godišnja doba a otiskana je i celindofska himna.

Svoj talent za pisanje naslijedio je od majke. Počeo se s pisanjem 2004. nakon teške bolesti. Novu dvojezičnu Kokošićevu zbirku pjesama "Šaroliko" izdalo je Hrvatsko kulturno društvo. Fotografije je snimio Cogrštofac Manfred Eiszner. Štefan Kokošić je 1990. izdao zbirku "Kroz hrvatski život" i 10 ljet kasnije zbirku "Vrime teče". Kokošić je dosada objavljivao svoje pjesme i u Hrvatskim novinama. Hrvatsko kulturno društvo 2000. Izdalo je Kokošićevu zbirku "Vrime teče"i ovu novu, dvojezičnu zbirku pjesama
Štefan Kokošić je 1990. utemeljio Tamburicu Celindof, više od 30 godina kantor je Celindofa i dugo godina stoji na čelu seoske sekcije Hrvatskoga kulturnoga društva. Inicijator je brojnih projekata, primjerice Hrvatski pir u Celindofu, a uvijek se zalagao za održanje jezika i kulture Gradišćanskih Hrvata. Štefan Kokošić će ove godine slaviti 60. rođendan. (Hrvatska redakcija ORF-a)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.