Predstavljanje monografije o slikaru Stipanu Kopiloviću u Novom Sadu

120302kZavod za kulturu vojvođanskih Hrvata organizira predstavljanje svoje najnovije knjige - likovne monografije Bele Durancija „Slikar Stipan Kopilović (1877.-1924.)" u okviru Salona knjiga u Novom Sadu. Predstavljanje će biti upriličeno u ponedjeljak, 5. ožujka, s početkom u 12 sati na Štandu izdavačke djelatnosti na jezicima nacionalnih manjina iz Autonomne Pokrajine Vojvodine Pokrajinskog tajništva za kulturu i javno informiranje (Dvorana Master).

O knjizi će govoriti autor ,povjesničar umjetnosti Bela Duranci, povjesničar umjetnosti Sava Stepanov, te povjesničarka umjetnosti i stručna suradnica Zavoda Olga Šram. Moderator predstavljanja bit će ravnatelj ZKVH-a Tomislav Žigmanov.

Osamnaesti po redu, međunarodni Salon knjiga u Novom Sadu održava se od 1. do 6. ožujka. Među ostalim, bit će predstavljeno više tisuća naslova, među kojima i nakladnička djelatnost na jezicima nacionalnih manjina u pokrajini.

Na Štandu izdavačke djelatnosti na jezicima nacionalnih manjina iz Autonomne Pokrajine Vojvodine izložena su i ostala izdanja Zavoda, kao i knjige u nakladi NIU „Hrvatska riječ", Hrvatskog akademskog društva i Hrvatske čitaonice.
(http://www.zkvh.org.rs)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.