Nastup Zagreb Piano Trija u Kanadi

120228 kanZagreb Piano Trio (Martin Draušnik – violina, Pavle Zajcev - violončelo i Danijel Detoni – klavir, sva trojica profesori na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u organizaciji Ministarstva kulture RH na svojoj prvoj kanadskoj turneji nastupili su 25. veljače u Montrealu, a 27. veljače u Ottawi (završni koncerti turneje bit će u Torontu 28. i 29. veljače).

Trio je na prvom koncertu u Montrealu, 25. veljače nastupio u La Chapelle historique du Bon Pasteur, u zajedničkoj organizaciji Veleposlanstva, hrvatske udruge iz Montreala, AMCA Quebec i partnera u Kanadi Les AMIS Concerts. Publiku je uvodno pozdravio Mario Martinec, II. tajnik u Veleposlanstvu. Publika je s oduševljenjem pozdravila mlade glazbenike, koje je imala prilike i upoznati na prigodnom druženju u izložbenom prostoru La Chapelle historique nakon koncerta.
Na koncertu u Ottawi, 27. veljače, izveli su identičan program kao i u Montrealu. Nastupili su u dvorani Nacionalne knjižnice i arhiva Kanade. Uvodno je okupljene pozdravio veleposlanik mr. sc. Veselko Grubišić, a tijekom stanke priređen je prigodni domjenak u organizaciji Veleposlanstva, te su se glazbenici zadržali u ugodnom razgovoru s publikom.
(http://www.radiovrh.ca)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.