Izložba Made in Croatia u Slovačkoj

120228Međunarodni likovni projekt Made in Croatia, koji je započeo predstavljanjem u Galeriji Makek u Zagrebu krajem prošle godine, predstavlja se izložbom u Galeriji državnog muzeja Zapadne Slovačke u Trnavi, do 15. ožujka.

Izložba je ostvarena kao međunarodna suradnja Hrvatske i Slovačke, Galerije Makek iz Zagreba i Udruženja likovnih umjetnika Zapadne Slovačke i Državnog muzeja u Trnavi.

Na otvorenju, 16. veljače, sudjelovali su predstavnici hrvatske diplomacije u Slovačkoj i turistička zajednice kao i predstavnici gradske i državne vlasti Zapadne Slovačke. Izložba je nastala kao zajednički produkt hrvatskih i inozemnih umjetnika na otoku Rabu, u gradu Rabu koji u sebi nosi prepoznatljiv genius loci inspirirajući umjetnike i potičući ih na kvalitetno stvaranje.

Ne ograničavajući se samo na hrvatsku likovnu umjetnost, ali ju uzimajući kao bazu, izložba apostrofira europsko kulturno jedinstvo i važnost predstavljanja kulturno-umjetničke produkcije u promociji vlastite zemlje. Stoga će se projekt započet u Slovačkoj nastaviti izložbama u Poljskoj te Njemačkoj.

Izložbom su predstavljani radovi slikara iz Hrvatske: Z. Kauzlarića Atača, K. Nikšića, T. Gerića,: Mohorovića, S. Mihića, K. Sladović, P. Ševeljević, M. Zirdum, M. Richtera, E. Duparove, A. Sladetić, V. Kelave, D. Bakliže, A. Parlov, M. Stipanova, T. Franovića, D. Medvešeka, R. Budora, V. Meglića, P. Šalića, M. Barade, I. G. Horvat, T. Buntaka, G. Štimca, G. Supin, D. Šimek, Đ. Šibla te slike njihovih kolega, ovaj put umjetnika iz Slovenije, Mađarske, Italije, Slovačke i Poljske.
(Culturenet)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.