Talijanski Book Moda Sposa o Eko Etno Hrvatska Europa Touru

120222 modaO hrvatskoj se ovim dana čita u Italiji! Modni časopis objavio je tekst o koji se održavao od 26. - 30. listopada u Zagrebu. Ovaj Međunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnog turizma na posljednjem je, devetom sajmu odlučio spojiti ruralno i urbano. Vrijednosti koje predstavlja ovaj sajam,  tradiciju i baštinu ruralnih područja, prepoznali su i u Green gold centru i odlučili ustupiti svoj prostor za održavanje devetog Eko Etno Hrvatska Europa Toura. Otvorenjem sajma ujedno je otvoren i taj moderni  poslovno - trgovački centar.
Vodeći se idejom približavanja ruralnih vrijednosti  modernom načinu života, organizatori Međunarodnog sajma Eko Etno Hrvatska Europa Toura odlučili su posvetiti veću pažnju modi. Prateći modne trendove, prepoznali su svjetski trend dizajniranja odjeće koja ima obilježja etnološkog nasljeđa i odlučili u sklopu sajma organizirati prvu Eko Etno modnu platformu. Na modnoj reviji predstavili su se dizajneri koji su za svoje modele bili inspirirani tradicijom i baštinom. Pistom su prošetale lijepe manekenke i pokazale nosive modele i visoku modu kombiniranu sa etno detaljima. Prva Eko Etno modna platforma i modeli koji su prikazani oduševili su mnogobrojnu publiku!
Posebni gost revije, koji je došao na poziv dizajnerice Katarine Džale, bio je glavni urednik jednog od najprestižnijih i najutjecajnijih časopisa na području međunarodne mode - Book Moda Sposa, Elio Frasca. Njegov je cilj promicanje i vrjednovanje novih međunarodnih dizajnera, a uz pomoć profesionalaca iz svijeta mode, umjetnosti i kulture, otvara vrata svijeta novim talentima. Taj svjetski poznati modni znalac čiji rad komentiraju riječima: Jedinstvenost je njegov potpis, savršenstvo njegov moto, a blještavilo njegov rezultat bio je oduševljen Eko Etno Modnom platformom i prikazanim modelima ali i svime što predstavlja Eko Etno Hrvatska Europa Tour. Svoje oduševljenje i dojmove prenio je čitateljima u Italiji velikim tekstom u Book Moda Sposa.
(Hrvatski farmer)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.