15 godina HNK Croatia Solothurn

nogomet 120210HNK Croatia Solothurn poziva na proslavu 15. godišnjice osnutka kluba. Fešta će se održati 18. veljače 2012. u sali Salzhaus, Weihergasse 10, Wangen an der Aare.
Činjenica da na ovom području živi nekoliko tisuća Hrvata dala je osnivačima osnovu da vjeruju kako bi taj klub mogao opstati i imati dovoljan broj članova. Prva osnivačka skupština održana je još 1993. godine, a prvi članovi UO bili su Andrija Vuk, Vlado Kolar, Juraj,Bregović,  Mato Lešićc, V. Milucki i Anđelo Vidov. Napravljen je i spisak potencijalnih igrača koji je dostigao brojku 30. I kad se činilo da će sve biti kako valja, počele su se javljati nepremostive poteškoće.
Tri godine kasnije osniva se klub i stvara se ekipa koja se već u sezoni 1996/97. natječe u petoj ligi pod licencom talijanskog CIS Solettese. Na godišnjoj skupštini u proljeće 1996. izabire se ime kluba - HNK Croatia Solothurn. Prvi predsjednik UO HNK Croatia Solothurn bio je Zoran Frljic, njegov pomoćnik Juraj Bregovic a tehniko Vlado Kolar. U svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni Croatia dokazuje svoje kvalitete i završava prvenstvo na prvom mjestu. U idućoj sezoni Croatia ponavlja uspjeh, ali dobrovoljno odustaje od natjecanja u višem rangu pod tuđom licencom. Croatia potom napokon postaje samostalni klub koji priznaje NS Švicarske. U svojoj prvoj službenoj sezoni 1998/99. Croatia je nizala pobjedu za pobjedom i tako po treći put zaredom došla do 4.lige. Velike zasluge za ove uspjehe pripadaju treneru Branku Daliću, čovjeku koji je vidio ekipu u protekle tri godine i doprinio da Croatia izgradi svoju igru. (http://www.hnkcroatiasolothurn.ch.vu)

nogomet 120210-2„Sezona 2011/2012 – jesen
Gornji red: Ivan Krajinović, Marko Frljić, Tomislav Buljan, Marko Barukčić, Domagoj Buljan; Srednji red: Mato Mišković (trener), Gabrijel Šikalo, Dario Filipović, Mark Marić, Zrinko Ravlija, Željko Ponjavić, Slađan Petrović, Ante Nišandžić (support); Donji red: Ivo Josipović, Nikola Janjić, Ivan Aračić, Mario Arlović, Stefan Meyer, Damir Bačelić, Mato Nujić; Juniori: Ivan i Darko Josipović

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.