Novosti iz Švedske

120209 svedskaU nedjelju, 29. siječnja u prostorijama Hrvatskoga doma održana je 36. godišnja skupština HKD Jadran. Na skupštini je nakon podnesenog izvješća o radu u protekloj godini i izvješća o ekonomskom stanju društva razriješena stara Uprava, te izabrana nova na čelu sa novim predsjednikom društva Vinkom Stanišićem.
Vinka Stanišića su jednoglasno izabrali svi nazočni s pravom glasa da kao izabrani predsjednik nastavi svoju misiju nakon što je prošle godine preuzeo društvo u najtežem trenutku u povijesti društva. U trenutku u kojem smo na tragičan način nesretnim slučajem ostali bez omiljene
Jednoglasna potpora izboru Vinka Stanisica za predsjednika Jadrana bez ijednog glasa protiv dokaz je da članstvo društva Jadran zna, može i želi ići naprijed zacrtanim putem, putem koji osigurava temeljne vrijednosti postojanja društva - očuvanje hrvatskog kulturnog bogatstva, hrvatske tradicije i hrvatske riječi ovdje u hrvatskoj zajednici u Švedskoj.
Upravni odbor u 2012. godini izgleda ovako: Jadranko Talajić, Adam Antolović, Danijela Rajić, Jadranka Simičić, Željko Resovac, Dean Bazina, Jasna Antolović i Jurica Conjar.  Zamjenici redovitihh članova Uprave su:  Mario Ravlić, Anica Naranđa i Ljuban Blažević.  Nadzorni odbor čine: Dinko Baljak i Ivo Biloglav (zamjenici Stipe Vranić i Petar Plašć).  Članovi Izborne komisije su: Ivan Banožić, Višnja Bazina i Stipe Vranić (zamjenice Maria Kolak i Jasna Greblički Vuko)

Održana sjednica Hrvatskoga saveza u Malmöu
Dan ranije, 28. siječnja u prostorijama Hrvatskoga doma održana je redovita sjednica Upravnog odbora Hrvatskog saveza društava u Švedskoj. Sjednici Hrvatskog saveza, osim članova Upravnog odbora Saveza, bili su nazočni i predstavnici društva domaćina, odnosno Jadrana.
Predstavnici Jadrana imali su priliku sudjelovati u raspravama po svim točkama dnevnoga reda. Ono što je posebno značajno, a tiče se našeg radija, jest odluka Hrvatskog saveza da i ove godine sponzorira Hrvatski radio Malmö s polovicom ukupnih godišnjih troškova emitiranja našega programa.
 Prije nekoliko dana došla je i službena zahvala predsjednice Hrvatskoga saveza Diane Vukušić društvu Jadran na ukazanom gostoprimstvu i odličnoj organizaciji sjednice.

Cjelodnevno druženje s predstavnicima Hrvatskoga saveza proteklo je u konstruktivnim razgovorima i ugodnoj atmosferi, a sigurni smo da će to biti još jedan poticaj za nastavak dobre suradnje i u idućem periodu.
(http://www.jadran.se)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.