Ususret Stepinčevu u HKM München

120209 MinchenSvečanim koncertom duhovnih pjesama ženske vokalne skupine Lira pod nazivom "Ususret Stepinčevu" u kapeli Blaženog Alojzija Stepinca otvoreni su u nedjelju, 5. veljače Stepinčevi dani u HKM München. Fra Ante Jojo Marković vodio je kroz koncert mislima, prozom, tekstovima i isječcima iz blaženikova života.
Gosti koncerta bili su članovi dječjeg zbora HKM "Hrvatski slavuji" i novoosnovana misijska skupina Zbor mladih uz pratnju instrumentalnog sastava mladih. Koncert su nastupom obogatile i članice folklorne skupine HKM "Fra Andrija Kačić Miošić", operna umjetnica sopranistica Kristina Šop, pijanistica Marlene Priskić, flautistica Ivana Grubišić i gitarist Boško Marić.
Na kraju koncerta vokalnoj skupini Liri i svim sudionicima koncerta, kao i voditeljici zborova s. Nikolini Bilić zahvalio je voditelj HKM München fra Boris Čarić. Sve je pozvao na trodnevnu duhovnu obnovu od 9. do 11. veljače koju će u kapeli Blaženog Alojzija Stepinca predvoditi profesor na KBF-u u Splitu dr. fra Ante Akrap.
Vrhunac proslave Stepinčeva bit će u nedjelju 12. veljače u 12.30 sati kada će svečano euharistijsko slavlje predvoditi vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji s domaćim svećenicima.
Stepinčevi dani završit će narodnim veseljem 18. veljače u dvorani Postpalast uz nastup svih misijskih skupina i zabavu Kiće Slabinca i Petra Graše. U tijeku Stepinčevih dana relikvije kardinala Stepinca bit će izložene pred oltarom u kapeli Bl. Alojzija Stepinca kao i u nedjelju, 12. veljače u crkvi St. Michael.
(IKA)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.