Večer prijateljstva Chorusa Croaticusa

večer 120207-1Na već tradicionalnoj Večeri prijateljstva Chorusa Croaticusa u Kleefeld-Zentrumu u Bern-Bümplizu 28. siječnja gosti su saznali da je ovo jubilarna godina za Chorus Croaticus.
- Prošlo  je dvadeset godina otkako je 1992. u ovoj dvorani  održan prvi susret prijateljstva, rekao je Franjo Vugdelija, osnivač i voditelj Chorusa te moderator ove lijepe i jedinstvene prijateljske večeri.
Ove godine Chorus Croaticus slavi i 25 godina od osnivanja. Jubilarni koncert  bit će 27.10.2012. u Kleefeld-Zentrumu u Bern-Bümplitzu. O radu, učinku, pjesmama, susretima i prijateljima Chorusa već je u izradi jedna monografija.
-U meni kucaju dva srca, jedno za domovinu mi  Hrvatsku, a drugo za lijepu nam Švicarsku“, rekao je Franjo na samom početku večeri. To se ne može promijeniti i zato se na večerima prijateljstva govori njemački, a pjeva hrvatski.
"Berner Mandolinen Orchester", bez kojega se u zadnjih nekoliko godina ne može zamisliti večer prijateljstva, primjer je za već spomenutu integraciju. Večernji program otvorio je Chorus Croaticus s pjesmom i ovogodišnjim motom: “Pismo moja hrli tamo”. 
Uz klavirsku pratnju maestra Ive Crmarića, pjevao je i fra Šito Ćorić uz gitaru zajedno sa Chorusom njegovu pjesmu "Vjerujem", a publika ih je nagradila pljeskom. Nakon trećeg dijela programa, točno u ponoć, završio je moderator ovu prekrasnu večer prijateljstva.
Sve fotografije 19. Večeri prijateljstva pogledajte u foto galeriji na www.croatia.ch

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.