Baletna trupa Croatia pleše na Novom Zelandu

120207 croaticaKoreografiju Svebora Sečaka "Peti instrument" na glazbu "Ars Diaboli" predsjednika Ive Josipovića izvest će plesači Baletne trupe Croatia na gala večeri Short & Sweet Festivala u Aucklandu, na Novom Zelandu u subotu, 11. veljače 2012. Prikazat će se i kratki umjetnički video Peti instrument.

 

Koreografija "Peti instrument" nastala je kao dio projekta "Kad je kraj početak", koji je izveden u povodu 30. obljetnice umjetničkog djelovanja Svebora Sečaka u zagrebačkom HNK 2009. te se od tada višekratno samostalno izvodi. Nakon izuzetno uspješnog gostovanja na Short & Sweet Festivalu u Sydneyju, Australija 2010. uslijedio je gala nastup u Kuala Lumpuru 2011. te poziv za Novi Zeland.

Kritika u Sydneyju je zapisala:

 "...Nevjerojatna je sreća uhvatiti pretposljednju izvedbu Short Sweet + Dance u festivalskom trećem i posljednjem tjednu. Cjelokupni standard bio je stvarno izniman, čak uz uvijek prisutnu visoku kvalitetu koja se odnosi na ovaj važan događaj u jesenskom kalendaru Sydneyja ...Ars Diaboli, Svebora Sečaka, koristi avangardnu glazbu, dinamični gudački kvartet te fantastične plesače kako bi predstavio, na iznenađujući lagan, besprijekorno siguran i pomalo zabavan način poroznu liniju koja dijeli i spaja suvremeni balet i moderni ples. Suživot s glazbom, baletna izvrsnost i kreativnost savršeno oduzimaju dah: jednostavno ne postoji način kojim bismo opisali ovaj dojam...“. (Lloyd Bradford, Australian Stage, 2010.).
(Večernji list)


 

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.