Oproštaj od Hansa-Jürgena Anderlea

120201 andrleObitelj, rodbina, kolege i prijatelji u ponedjeljak, 30.siječnja su se u Wiesbadenu oprostili od Hansa- Jürgena Anderlea; dopredsjednika AM
AMAC-a Deutschland, istaknutog političkog djelatnika i znanstvenika koji je preminuo proteklih dana nakon kratke i teške bolesti.

Gospodin Anderle bio jako omiljen u svome gradu Wiesbadenu,jedan od intelektualaca koji je u proteklih 25 godina obnašao i niz političkih dužnosti zbog čega je dobio i brojna priznanja.

Bio je aktivni član partije Zelenih i kolega novinar koji je često o problemima zaštite okoliša i prirodnih ljepota pisao u wiesbadenskom Kurieru.

Kao suprug dr. Dragice Anderle,naše istaknute društvene  djelatnice u Njemačkoj u brojnim hrvatskim udrugama angažirao se zdušno, pa tako  i u radu Amac-Deutschland, dajući s time  svoj puni doprinos izgradnji ove značajne institucije naših akademičara i prijatelja hrvatskih sveučilišta u Njemačkoj.

Obožavao je i hrvatske pisce, posebice Dragutina Tadijanovića, , Brođanina i sugrađanina svoje supruge Dragice, te je Tadiju često zajedno sa suprugom predstavljao Nijemcima.

Prijatelji i suradnici rado će ga zadržati u trajnom sjećanju i lijepim uspomenama kao plemenita čovjeka i stručnjaka, koji je sebe davao za društveni napredak i zato su ga ispratili na posljednji počinak za izrazima iskrene zahvalnosti i sućuti upućene supruzi Dragici i obitelji.
(http://www.croatia-presse.de)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.