Likovni natječaj ISERLOHN-ZÜRICH 2012.

120131 natjecajSlobodna umjetnica, Ankica Karačić i njen suprug Ante Karačić, dipl. oecc. iz Iserlohna, organizirali su i za ovu godinu likovni natječaj pod naslovom ISERLOHN -ZÜRICH 2012. i učenicima osnovnih škola širom svijeta “zadali” novu temu - Moj svijet. Do sada su pristigli radovi iz 6 zemalja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Švicarske, Njemačke, Francuske i Argentine.
Argentina je nova u ukupnom sudjelovanju na dosadašnjim natječajima i sedamnaesta zemlja iz koje su djeca uzela učešće na našim natječajima. Iz Argentine su stigli prekrasni radovi iz Male škole hrvatskoga jezika i kulture pod vodstvom profesorice Marije Dujmovic. Iz Francuske, iz Pariza, stigli su, kao i uvijek, radovi iz Hrvatske dopunske škole “Bartol Kašić” pod vodstvom Dorotej Grem. Imamo i jedno veliko iznenađenje: djeca iz OŠ Antuna Nemčića Gostovinskog iz Koprivnice pod vodstvom mentorice, Đurđice Pošta, samoinicijativno su poslali i literarne radove, i to: Pismo Vukovaru, Što znam o Vukovaru, Moje pismo Vukovaru i Pismo gradu Vukovaru. Pozivamo djecu iz hrvatskih dopunskih škola i hrvatskih katoličkiH misija iz Njemačke na sudjelovanje u našem i njihovom natječaju ISERLOHN 2012 - poručili su organizatori.
Za sve zainteresirane, sadržaj i uvjeti natječaja ISERLOHN-ZÜRICH 2012.
Natječaj i izložba likovne umjetnosti hrvatskih učenika iz čitavoga svijeta održat će se u Njemačkoj i Švicarskoj uz suradnju: Hrvatski Glas Berlin i HKZ-Zürich, a pod pokroviteljstvom Hrvatske matice iseljenika.
Tema natječaja: Moj svijet
Slikarska tehnika: kombinirana tehnika (mix media) kolaž, boje, tuš, flomasteri.
Format: DIN A 4
Sudjelovanje:
Sudjelovati mogu djeca Hrvata u iseljeništvu kao i djeca iz Hrvatske, uzrasta od 1. do 8. razreda osnovne škole. Likovne radove treba slati na adresu: Ankica Karačić, Stormstr. 3, 58640 ISERLOHN, Deutschland.
Rok za slanje radova je kraj veljače 2012. godine.
Napomena:
Svaki sudionik na poleđini rada treba obavezno napisati: ime prezime, adresu, grad i zemlja iz koje dolazi, razred te naziv hrvatske udruge, škole, katoličke misije u kojoj djeluje. Navesti i učitelja pod čijim je vodstvom rad napravljen.
Proglašenje najboljih kao i izložba održat ce se u ožujku 2012. u Zürichu u Švicarskoj.
Bit će nagrađena po tri rada učenika u kategoriji 1.-4. i 5.-8. razreda.
Medijski pokrovitelji: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., //Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za više informacija: Ankica i Ante Karačić
Stormstr. 3, 58640 ISERLOHN Deutschland
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i www.big-k.de
(Hrvatski glas Berlin)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.