Izborna skupština Saveza hrvatskih društava Berlina

120125 berlinSavez hrvatskih društava Berlina je održao redovitu, godišnju, izvještajnu a ove godine i izbornu skupštinu. Ova krovna udruga okuplja osam društava berlinskih Hrvata: KK Croatia, SD Croatia, Zavičajni klub Brođani, Ogranak HDZ-a Stjepan Radić, Zavičajni klub Tijarica, Društvo prijatelja hrvatske dopunske škole,  Hrvatsko kulturno društvo V.F. Mažuranić i NK Bugojno. Predstavnici društava su najprije saslušali izvještaj o radu koji je podnio dugogodišnji predsjednik Ivan Bitunjac, a potom i izvještaj rizničarke Elizabete Kopić.
Predsjednik Bitunjac je izvjestio o aktivnostima koje je Savez poduzimao tijekom prošle godine, posebno ističući organiziranje Blistave noći klasike IV, potom obilježavanje Marulićeva rođendana te organizaciju dviju dobrotvornih akcija prikupljanja odjeće i novca potrebnima u domovima za djecu i stare u Hrvatskoj.
Nakon usvajanja izvješća o radu predsjednika i rizničarke te kontrolora riznice, stara uprava je razriješena dužnosti. Nakon prijedloga da isti sastav uprave, nastavi i dalje voditi Savez, svi su to podržali. Tako je stara uprava, postala i nova uprava Saveza hrvatskih društava Berlina. Predsjednik Saveza je i dalje Ivan Bitunjac, dopredsjednik je Ivan Sučić a rizničarka, Elizabeta Kopić te kontrolor riznice Krešo Urban. O daljoj organizaciji Saveza i raspodjeli dužnosti po radnim grupama, razgovarat će se na posebnom sastanku.
Savez hrvatskih društava je potom razgovarao o planu rada za 2012. godinu. Savez već radi na organizaciji koncerta Blistava noć klasike V, koji će biti  22. travnja, na već uobičajenom mjestu, u dvorcu Charlottenburg. Savez planira i ove godine obilježiti rođendan Marka Marulića te ponovno organizirati Božićni domjenak. Prihvaćeno je pokroviteljstvo i pomoć Saveza SD Croatiji kod organiziranja nogometnog natjecanja TOP 12 koje se održava 16. lipnja u Berlinu kao i obilježavanja 20. obljetnice rada KK Croatia te turnira koji organiziraju 19. svibnja  ove godine. Planom rada predviđeno je i obilježavanje 15 godina rada Saveza hrvatskih društava o čemu će više biti rečeno na idućem susretu pod krovom Saveza hrvatskih društava Berlina.
(Hrvatski glas Berlin)

Tekst i fotografija: Sonja Breljak

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.