Fleke na festivalu FEST u Beogradu

120123 flekeDugometražni igrani film 'Fleke', redatelja Alda Tardozzija, nakon Sarajeva, Motovuna i Varšave, bit će prikazan i na festivalu FEST u Beogradu (24.2.-4.3.2012.). Film je, kao jedini hrvatski predstavnik, primljen u konkurenciju programa 'Evropa van Evrope' zajedno s još šest filmova iz Izraela, Gruzije, Crne Gore, Turske/Njemačke/Francuske, Rusije i Albanije.
'Drago nam je da će film biti prikazan na još jednom važnom regionalnom festivalu prije nego što ga prikažemo u hrvatskim kinima. Publika će se još malo morati strpiti  jer očekujemo da film krene u kino distribuciju u travnju ove godine', rekao je redatelj Aldo Tardozzi i dodao da se nada da će film naići na dobar prijem u kinima kao i do sad na festivalima na kojima je bio prikazan.
'U kinima očekujemo prvenstveno mladu publiku kojoj je ovaj film i namijenjen, a publika će uskoro imati prilike vidjeti i spot za naslovnu pjesmu iz filma pod nazivom ‘Prije sna’ skladatelja Luke Zime, a u interpretaciji Ivane Babić', istaknuo je Tardozzi. Najavio je i suradnju s bendom Cold Snap čiji je frontman, mladi glumac Jan Kerekeš (koji ujedno ima ulogu u filmu). Taj metal band snimit će spot za jednu od svojih pjesama, u kojem će koristiti kadrove iz filma.

Film je nastao u produkciji Kinoteke, a u glavnim ulogama su mlade glumice Iskra Jirsak i Nika Mišković. U ostalim ulogama nastupaju eminentni hrvatski glumci kao što su Goran Grgić, Sanja Vejnović, Živko Anočić, Nikša Butijer, Amar Bukvić, Marija Škaričić, Alen Liverić, Ozren Grabarić, Franjo Kuhar, Robert Ugrina, Alan Katić, Vedran Mlikota, Višnja Babić i drugi.
(Culturenet.hr)

Časopis Matica

 

Hrvatski iseljenički zbornik

 

Kontakt info

  • HRVATSKA MATICA ISELJENIKA
  • Trg Stjepana Radića 3
  • 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Tel: +385 1 611 51 16
  • Fax: +385 1 611 15 22
  • Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.